Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

En ringrevs prosess

Ingvar Ambjørnsen

Man trenger ikke engang å være middels litteraturinteressert for å ha hørt mye om Ingvar Ambjørnsen. En av norges beste forfattere, mannen bak blant annet litterære bautaer som Elling-bøkene og den uforlignelige «Hvite Niggere«.

Ambjørnsen har bodd i utlendighet i Tyskland i mange år, og han er en av de forfatterne som har stor integritet og som alltid har turt å stå for noe. I Ambjørnsens bøker har han  alltid tatt opp noe viktig. Han har alltid hatt noe meningsfullt å formidle. Han har heller aldri vært redd for å være kontroversiell eller for å tale de svakes sak. En stor mann, er han.

Nå er han i gang med ei ny bok igjen. Og som forfattere flest benytter han seg av en «kingske teknikk» – han lukker seg inne i skrivehula si og skriver og skriver og skriver. Og skriver. Plutselig titter han ut med et ferdig manus.

Denne gangen har han valgt å dele litt av prosessen mens han skriver på romanen sin. Og det å få lov til å få et innblikk i prosessen hans er virkelig gull verdt, spesielt for alle oss wannabe-forfattere. Du finner gullet fra Ambjørnsen på Forlagsliv.no, forlagsbloggen fra Cappelen Damm.

Her er det første blogginnlegget hans.

Og her finner du det andre.

Tredje «Nytt fra kontoret» oppdatert 09.01.2012 !

Fjerde «Nytt fra kontoret» oppdatert 02.02.2012!

Femte «Nytt fra kontoret» – Nå har han skrevet ferdig utkastet. oppdatert 02.02.2012!

Sjette «Nytt fra kontoret» – Manus er levert hans faste redaktør!. oppdatert: 28.02.2012!

Syvende «Nytt fra kontoret» – Manus er antatt, og nå er det endringstid. oppdatert: 05.03.2012!

 

Bildet som er brukt som illustrasjon kommer fra Wikimedia Commons.

del på
1 Response
  • Ken Hansen
    15. desember 2011

    Har hørt om fyren, ja, og det var vel Hvite Niggere som gjorde det, tror jeg, men nå er det vel snart på tide å lese noe av ham også, nå som jeg selv, endelig, er i gang med skrivingen 🙂

Hva mener du?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *