Som forfatter må du regne med å bruke mye tid og krefter på promotering, og da er det kjekt å vite om noen praktisk steder hvor du kan få god bistand, både gratis og betalt!

 

Fotografier

Du kommer ikke utenom virkelig gode fotografier i meget god oppløsning. De beste koster, men det trenger ikke koste skjorten. Selv bruker jeg Dreamstime. Her kan du søke blant ekstreme mengder fantastiske bilder og illustrasjoner: 

To gode, gratis tjenester er  Pixabay og Unsplash.com . Her vil du finne gratis bilder av meget høy kvalitet. Vær forsiktig med å publisere bilder du ikke har lov til: Det kan koste deg dyrt. Vær også obs på at gratis bilder likevel har klausuler, blant annet om personer på motiver er gjenkjennbare, eller om merkevarer er avfotografert på bildet. Det er for eksempel strengt forbudt å fotografere og vise frem bilder av Eifeltårnet i Paris når det er mørkt … Det kan ikke understrekes nok hvor forsiktig du må være med bruk av bilder. Bilder du har tatt selv er det heller ikke bare å legge ut: både barn og voksne har krav på privatliv. Har du fotografert mennesker må du forsikre deg om at det er greit at du legger ut bilde av dem. På nettsteder hvor det fristes med gratis bilder bør du lese NØYE hvilke begrensninger som likevel er der! Her ser du reglene på Pixabay, les dem!

 

QR-kode

En kode som inneholder skjulte budskap, som regel lenker. Det finnes drøssevis av tilbydere av QR-koder, men som regel må du betale for koder i god oppløsning. Her, derimot, finner du en slik gratis tjeneste! QR Code generator er per mai 2017 gratis.

 

Nettsted

Jeg har brukt mange norske webhotell gjennom årene, men min favoritt er og blir norske Pro ISP. Ekstremt god kvalitet og lavt priset!

 

WordPress

Jeg bruker wordpress som motor for dette nettstedet. Temaet, altså selve designet som du ser kommer fra ThemeForest, de aller beste WordPress-temaene. Disse koster noen kroner, men tro meg: det er det verdt, fremfor å styre med noe som til slutt ikke lenger blir oppdatert og dermed sårbart for angrep.