Når man blir forfatter er det også slik at man kan risikere å tjene noen få kroner ekstra utenom den vanlige jobben man har. Plutselig lignes man ikke lenger som vanlig arbeidstager, men som næringsdrivende! Da er det om å gjøre å holde tungen rett i munnen og sørge for at alt av tall, kvitteringer og dokumentasjon blir registrert behørig slik at beskatningen blir riktig. Siden jeg lider av en uspesifisert psykisk lidelse som gjør at jeg overhodet ikke forstår tall, har jeg derfor valgt å sette bort dette arbeidet til et profesjonelt regnskapsfirma. Det anbefales sterkt! Om du mot alle odds skulle tjene noen penger på forfattervirksomheten din bør du sette av minst en tredel av alle inntekter slik at du fremdeles har luft i lungene når kemneren og mestermannen hamrer på døren.

 

 

Et tips til deg som havner i en lignende situasjon og skal opprette et enkeltpersonforetak: Forvent uendelig med telefoner fra plagsomme selgere (blant annet fra Hafslund) som har registrert at du har registrert deg som næringsdrivende.

 

PS: De fleste innlegg og sider på dette nettstedet har egne tellere. Du kan se det eksakte antallet ekte besøkende nederst på hver side. Dette er altså reelle besøkstall fra mennesker, og ikke noen «hit»-teller slik mange blogger bruker. En «hit» er registrering av enhver lasting av elementer og robotbesøk, og er lysår unna reelle besøkstall.