Jeg har ikke prøvd mer enn en tilbyder av skrivekurs, men disse er jeg så fornøyd med at jeg ikke har noen problemer med å anbefale dem. Eratu, litteraturskolen, tilbyr skrivekurs IRL og nettbaserte kurs.

Kursporteføljen starter med «Fra F til fortelling», her får den vordende skribent presentert smakebiter fra de forskjellige kursene som tilbys. Når en er blitt varm i trøya kan man starte på «Gode Fortellinger 1-3», og når skjorta brenner og brystet gløder kan man gå videre med Eratu 4X-kursene. De har også andre kurs.

I disse kursene får du en rekke skriveoppgaver som skal løses. Løsningene blir så analysert og vurdert av kursleder og du kan også se hvordan de andre studentene i din klasse har løst sine utfordringer. Dette er en herlig måte å lære på. Den store forskjellen på Eratu og en del litteraturblogger er at du lærer deg grunnleggende triks og begreper, samtidig som du får påpekt BÅDE styrke og svakheter i tekstene dine. En glimrende måte å vokse som skribent på.

I tillegg blir du medlem i et eget forum hvor medlemskapet fortsetter også etter kursperioden (e). Her kan du finne nyttig informasjon om alt fra skrivetips til skrivekonkurranser, samtidig som du kan opprettholde kontakten med alle eratu-studentene, og mye mer til.

Eratu tilbyr også bistand til manusutvikling, deriblant såkalt e-konsultasjon. Dette er profesjonell gjennomgang av hele manus. Du får da tilbake et meget veltuftet dokument som ikke er særlig ulikt konsulentuttalelser (noen heldige) får fra forlagene hvis manuskriptet kommer i retur. Dette kan gi deg den nødvendige oppvåkningen til å få endret manuset ditt fra halvbra til godt, slik at du dermed kan ha en større sjanse for å få manuset antatt etter at du har fulgt rådene og endret manus deretter.

Jeg anbefaler personlig alle skriveglade om å besøke Eratu litteraturskolen!

0 0 votes
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments