Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Zeitgeist: USAs fall

Samtidens forfattere, politikere og karrierejegere er livredde for å mene noe og si det i klartekst. Alt skal pakkes inn i vattnissedrakt. Siden jeg ikke har noen planer eller ønsker om å gjøre karriere og bli rikspolitiker eller direktør, tillater jeg meg å snakke i klartekst, slik forfattere gjorde tidligere.

I flere artikler vil jeg skrive litt om samtiden, om tidsånden, «Das Zeitgeist». Vi lever i en tid hvor virkeligheten overgår enhver roman, og hvor hendelsene garantert vil være livmor for enorme mengder litteratur i tiden som kommer. Og akkurat nå er det umulig å ikke snakke om USA.

En gang var USA ansett som selve kroneksempelet på et vellykket demokrati. Republikkens politiske grunnvoll var selve antitesen til diktaturer og spinnville statsledere rundt den ganske klode. Slik var det stort sett frem til annen verdenskrig, men etter den tid (det startet med Truman-doktrinens nærmest Stalinistiske paranoia) begynte det å vakle, før likstanken etter den døende kjempen nå er så avskyelig at resten av kloden har sluttet å sukke oppgitt. Krampetrekningene etter den fordums supermakten er manifestert gjennom den verste parodien av en statsleder som arten Homo Sapiens Sapiens noensinne har kommet til eller kommer til å fostre: Donald Trump – og hans hærskare av tilhengere som får zombiene i filmen Bad Taste til å fremstå som Einstein.

Keiseren av intethet, narsissismens bulls eye, magalomaniens yppersteprest, den totalt skamløse noldusen av en diktatortilbedende pervertert drittsekk av admirals rang – det er Donald Trump, det. En illiberal, tyrannisk, opportunistisk og nepotistisk despot. «Statslederen» som tilber og forguder klodens diktatorer og de mest grusomme statsledere som for eksempel uten å mukke driter i folkeretten og FNs menneskerettigheter beordrer likvidering av barn og flyktninger og stjeler landet deres (Israles lucifer, Netanyahu), eller Kim Ond i Nord Korea som gladelig lar millioner av egne sulte i hjel, eller despotiske regimer som Saudi Arabia som hugger hodet av mennesker i offentlighet og sender snikmordere til utlandet (sistnevnte er populært blant flere despotiske regimer, som for eksempel Israels politiske attentat i Norge i Lillehammer i 1973).

Det er ikke rart at klodens mest despotiske ledere ble skuffet over valget i USA da de mistet sin trofaste største fan. Det var lenge stille fra Russland, Nord-Korea, Saudi-Arabia, Israel og en rekke av de mest brunsvidde teokratiske nyfascistiske regimene i øst-Europa. Det er og blir et faktum. Verdenshistorien har merket seg det.

Hva er så denne Donald Trump, annet enn klodens definitivt største illiberale lystløgner og narsissist? Denne mannen som forguder sine tilhengere på den mest stinkende ytre høyre fløy – blant republikanernes aller verste kloakksump av rendyrkede nazister og fascister? Mannen som uten å nøle griper til ethvert halmstrå for å tekkes hærskaren av brunt grums – som grabber kvinner i musa og skryter av det, for så å plutselig gripe en bibel (som han holder opp-ned) for å liksom rettferdiggjøre fascistisk politivold i USA? Denne mannen er like religiøs som en gråstein. Det han derimot gjør er å være opportunist og klamre seg til alt for å tekkes den brune horden mens han lirer den ene løgnen etter den andre og fremstår som en komplett trippelidiot ved å aldri noensinne begrunne noe av det han sier, siden fakta for ham er det han finner på, og intet annet. Den hengende setnings kloakkrør. Det er helt åpenbart at denne mannen lider av en alvorlig sykdom, og det er nærliggende å foreslå syfilis i tredje stadium, paralysis generalis, hvor megalomani er et sørgelig utkomme før endeliktet hvor viruset har spist opp hjernen.

Hvem er så de, disse hordene som blindt løper brekende etter septikksporet til sin store fører? Jo, de er og blir den verste bermen blant republikanerne: De ekstreme evangelisk kristne som vet at jordens alder regnes ut fra det gamle testamentes ættetavler, hvilket vil si at vi bor på en klode som er ca. 6500 år gammel. Tenk, jordkloden er 6500 år … De samme menneskene arbeider intenst for å fjerne evolusjonsteorien fra barnas pensum, siden de hevder at den infantile tåkekonstruksjonen kreasjonisme er hva som skapte livet. Det er de som elsker sine automatvåpen og gjør hva som helst for å beholde dem. Det er de som mangler enhver form for utdannelse og dannelse. Det er de som tilhører den såkalte «alt right»-bevegelsen; fascister, nazister og ignoranter, som for eksempel Ku Klux Klan, Proud Boys og annet grums som garantert ville vært strengt forbudt i alle siviliserte land. Det er de som (grunnet manglende utdannelse og våkenhet) faktisk tror på de absurde og totalt forkvaklede konspirasjonsteoriene som blant annet deres elskede fører nører oppunder. Dette er mennesker som faktisk tror at Joe Biden er en satanist og barnemisbruker … at han er representant for det hysterisk, fullstendig spinnville vrøvlet om Qanon (!!!) Summa summarum, og på godt norsk: De er tapere. USA er et samfunn som genererer store mengder (vi snakker minst om 100 millioner) tapere, ettersom det er umulig å skaffe seg utdannelse og mulighet for et bedre liv om man er født i fattigdom, og i USA er det uhyggelig mange fattige og triste, sinte mennesker. Mennesker som ikke har noen fremtid, mennesker som overhodet ikke har noen tiltro til enhver myndighet, siden statsapparatet beviselig driter i dem. Er du fattig har du ikke mat, du har ingen skole, du har ingen helsetilbud – du er fortapt. I tillegg herjer koronaviruset voldsomt i USA og sender fryktelig mange ut i bunnløs fattigdom, forvilelse og fortapelse. Og når man er fortapt, da søker man til likesinnede, og dem er det mange av. De er sinte, de hater, og de er sterkt bevæpnet. DET er det virkelige og store strukturelle problemet i USA. Det er prisen for den såkalte «friheten» i the home of the brave. Den amerikanske modellen fungerer rett og slett ikke.

Omverdenen rister bare oppgitt på hodet. I Kina ler de. Tilfeldige mennesker intervjuet på gaten er i stand til å gi en fyldestgjørende og velbegrunnet analyse av forholdene i «verdens største demokrati» mens de på dannet vis holder hånlatteren tilbake. En gjennomsnittlig amerikaner (republikaner) på gaten ville i beste fall hostet opp et grynt om vedkommende ble spurt om aktuelle begivenheter andre steder i verden.

foto: PixabayDonald Trump har utvist absolutt alle kjennetegn på en klassisk diktator. Han har heller ikke nølt med å bruke sine egne i et desperat forsøk på å styrte landets parlament. Et regelrett forsøk på statskupp, begått av høyreekstreme terrorister, og som (muligens, men det vet vi ikke) har hatt medhjelpere i en politistyrke som er infisert av mørkebrunt grums.

Det finnes en historisk parallell her, og det er en viss mann i Tyskland. Den store forskjellen på Trump og denne historiske mannen, er at sistnevnte, til tross for at ballene hans ble skutt vekk under første verdenskrig, hadde mer baller enn Trump da han innså at alles ist verloren. Slikt mot vil aldri USAs avtroppende diktator ha.

Donald Trump og hans tilhengere er den største trusselen mot demokratiet i den såkalte vestlige verden etter annen verdenskrig. Det er fordi han angriper og tar avstand fra en av demokratiets viktigste grunnpilarer – en fri og uavhengig presse – for i stedet å nøre oppunder ravende galskap, konspirasjonsteorier og såkalte «alternative fakta» (hans egen magalomaniske vannvidd). Han respekterer overhodet ingen demokratiske avgjørelser som går mot det han selv innbiller seg er virkeligheten, som for eksempel å erkjenne at han uten noen tvil, og etter å ha vært stadfestet av høyesterett (som han i sin villfarelse trodde han kunne kjøpe), definitivt tapte valget. Hans omsluttende hærskaren av de brune støttet brekende opp om sin lovede messias svanesang, men selvsagt uten nytte. Selv ikke en gal mann kan unnslippe virkeligheten til slutt.

Hvem er så de i Norge som støtter opp om en slik ravende, sinnssyk mann? Allerede fra valgkampen for over fire år tilbake forstod alle at mannen var gal og farlig. Det vet vi. Historieskriverne kommer til å være nådeløse. Her på berget var det faktisk til og med en viss T. Kampffisch som foreslo Trump som kandidat til en viss fredspris … (Trumps eneste positive gjerning gjennom hans fireårige skrekkregime er at han ikke har startet en eneste krig, noe som er høyst uvanlig i amerikansk sammenheng. Det kan antagelig skyldes at det militær-industrielle kompleks hadde stor nok inntjeningsevne ved ordinært våpensalg til resten av kloden).

Men, tilbake til spørsmålet, og det er ubehagelig: Hvem er så disse i Norge? Vel, de har mange likhetstrekk med brungrumset blant republikanerne, og det kan raskt summeres opp i det politisk ukorrekte ordet: taper. Det er mennesker som generelt er fattige, de mangler utdannelse, de er uten innflytelse og vil så i sin avmakt klamre seg til likesinnede og dele av sin vrede i ekkokamrene for ignoranse og konspirasjon. Brorparten av dem er menn i godt voksen alder. De er naturligvis hvite, de er som regel overvektige og lider gjerne av livsstilssykdommer. De er ensomme, og de hater alle som ikke er som dem selv. Svært mange av dem har nazistiske og fascistiske tilbøyeligheter, og enkelte av dem er naturligvis under lupen til PST, ettersom ALL dødelig terrorisme i Norge er begått av den brune høyresiden.

Dette er mennesker som tror på det dogmatiske sludderet fra Trump og slutter opp om det rivende sinnssyke virkelighetsfordreiende sludderet om «fake news». Alt som ikke gir riktig gjenklang i ekkokamrene er definert som fake news. Og «fake news» er da noe som kommer fra «mainstream media», altså media hvis hensikt er å støtte opp om den nåværende samfunnsorden og ikke gi støtte til brungrumset, «antivaksere» og flatjordtilhengere. For alle andre er media kritiske, uavhengige aktører hvis hovedformål er å rapportere og analysere hva som skjer i verden. På en sivilisert og dannet måte. Slik får man forståelse for premissene for å delta i den politiske diskursen. Men det er en dimensjon brungrumset ikke klarer å forholde seg til, for det er ikke nok hat for dem, og de er ikke i stand til å forstå hva som formidles.

I Norge og andre siviliserte land løses politisk uenighet verbalt i form av debatt. Vi har lovgivning som forbyr samfunnet fra å forvitre slik det skjer i USA. Vi har en velferdsstat som gjør at alle, selv de som har falt mellom alle stoler, overlever ved å ha et sted å bo, ved å ha gratis helsehjelp, og ved at alle, absolutt alle, har krav på gratis utdannelse. Vi har lovgivning som forbyr fascistene å spre sin gift, og det er bra. Vi har et rettsvesen som håndhever lovene likt for alle. Vi lever i et ekte demokrati hvor det faktisk er folket som bestemmer gjennom sin stemmegiving. Slik er det også i USA, selv om demokratiet er sterkt begrenset siden velgerne kun ha to høyrepartier å forholde seg til, enten det moderate og dannede via Demokratene, eller det giftige og farlige på ytterste høyre: Republikanerne.

foto: Pixabay

Nå skal Det hvite hus nedvaskes og sprites – slimet etter brunsneglen Trump og hans larver skal for alltid vekk. Stakkars Joe Biden og Kamala Harris. Å overta arven etter Trump må være et sant helvete, siden det ikke er måte på hvordan den tyranniske despoten har greid å ødelegge USA. Landet har tapt all internasjonal anseelse etter terroristangrepet mot Kongressen, en anseelse som for øvrig allerede var totalt ødelagt etter Trumps første dager. Å spre idèen om at demokratiet er den foretrukne veien for global fremgang vil bli svært vanskelig etter dette. Selv med USAs standard metoder for dette, via handel eller via bruk av krysserraketter og missiler. Kinas makt vil naturligvis nå ha et ypperlig utgangspunkt for å vokse seg enda sterkere. Fremtidens unge bør lære seg mandarin om de vil ha suksess.

Det er en overhengende fare for at USAs kommende president (og visepresident) vil være i stor fare for politisk attentat og kuppforsøk. Da går amerikanere inn i sin andre og siste borgerkrig. Det blir ikke pent, og det er ganske skremmende med borgerkrig i et land med atomvåpen. Et land som er økonomisk skadeskutt så til de grader. Statsgjelden har passert 27 billioner dollar. Over 27 millioner amerikanere er smittet, og 374 000 amerikanere er døde av kornaviruset, et virus Trump bagatelliserte og ikke innførte umiddelbare tiltak mot. Han er med andre ord ansvarlig for langt flere døde amerikanere enn de som døde under den forskrudde og forferdelige blodige og meningsløse Vietnamkrigen (282 000). Det er ingen tvil om at Trump må stilles for riksrett, og hvis USA fortsatt skal ha et troverdig rettssystem, så kvalifiserer han minst for livstidsstraff. Én ting er 365 k dødsfall, noe helt annet er oppfordring til statsterrorisme. Begge deler er utilgivelig.

Det er å håpe at Biden klarer å luke vekk alt brungrumset fra politiet og militæret, slik at de kan beskytte ham og visepresidenten så godt det lar seg gjøre. Han inntrer i verdens mest utakknemlige rolle i et fordums storhetsland, en storhet de aldri klarer å gjenopprette, men det er et håp om at han klarer å redde stumpene. Så er de nødt til å foreta en revisjon av grunnloven for å forhindre at en psykopat får så stor makt igjen. Dernest er de nødt til å gjøre noe med USAs grunnleggende problemer, de som gir grobunn for det mørkebrune grumset. Akademia må til folket, opplysningstiden må nå amerikanerne, og det må foretas en total sosial snuoperasjon. Fattigdommen må bekjempes, og da er det mye som må gjøres med en totalt skakkjørt kapitalistisk samfunnsmodell.

Lykke til Biden og Harris. Hele verden setter sin lit til dere. Galskapen må slutte nå.

 

Fotokreditt: Alle bilder og illustrasjoner i denne artikkelen er fra Pixabay.

lest 2 530 ganger

5 2 votes
Article Rating
del på
Abonner
Gi beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Comodo SSL