Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aschehoug forfatterskole

Aschehoug forfatterskole er den ultimate sjansen for deg som ikke har debutert. Tidlig på året blir det lagt ut et bilde, og oppgaven er å lage en avsluttende tekst ut fra bildet. Teksten skal ha en begrenset lengde, slik at det i praksis er en novelle du skriver.

Konkurransen er beinhard. For 2011-2012 ble det tatt inn 12 studenter. Forlaget fikk inn over 200 noveller. Hvis du synes disse oddsene høres kjipe ut, så vit at antallet debutanter i forhold til innsendte manuskript måles i promiller. Her er det tross alt snakk om opptil flere prosenter. Opptak gjøres en gang i året, merk deg at det slett ikke er sikkert at det gjøres opptak hver vår.

Her er bildet man skulle skrive en historie om:

Bildet for opptaket til forfatterskolen 2011-2012. Foto: Aschehoug.

 

Forfatterskolen tilbyr ukentlige kurskvelder med tekstgjennomgang og forelesninger om aktuelle skjønnlitterære emner samt arbeid i grupper. Det er vel ingen hemmelighet at hvis du først har kommet inn på denne skolen, som også er gratis, så har du allerede skaffet deg en viktig fot innenfor. Det er en verdi som ikke kan måles høyt nok.

Så følg med på hjemmesidene til Aschehough fra jul og utover. Ta oppgaven ytterst seriøst.

Du kan lese mer her.

ps: Du kan klikke på bildet for å forstørre det. Som du ser finnes det tusenvis av forskjellige innfallsvinkler til dette bildet, og noe av det mest åpenbare er kanskje det forblåste fiskeværet hvor det hviler både mystikk og tragedier. Det er kanskje nettopp det man IKKE skulle ha tolket ved dette bildet, for alle jeg kjenner som valgte den måten å angripe det på endte med å ikke komme inn. Jeg er en av dem.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan du ikke skal skrive en novelle ut fra dette bildet, kan du lese mitt bidrag til Aschehougs forfatterskole her. I en serie artikler vil jeg dissekere denne novellen for å forsøke å bringe til torgs de verste svakhetene ved novellen. De kan du lese her.

0 0 votes
Article Rating
del på
Abonner
Gi beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
eldste
nyeste mest stemt på
Inline Feedbacks
View all comments

[…] er mitt bidrag til opptaket ved Aschehoughs forfatterskole 2011/2012. Oppgaven lød på å lage en avsluttende fortelling på inntil 10 sider (cirka) ut fra et bilde. […]

[…] en såpass god tekst at man ble invitert til Åsgårds haller, ja, til selve Odins hov, nemlig Aschehougs forfatterskole. Dette var et unikt tilbud som gav de ytterst heldige utvalgte en sjelden anledning til å la […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Comodo SSL