Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fet krimkonkurranse!

Fet krimkonkurranse hos Cappelen Damm

Cappelen Damm slår på stortromma og utlyser krimromankonkurranse hvor vinneren får intet mindre enn en halv million kroner.

 

For å sitere Cappelen Damm på Forlagsliv.no: «Nå har du sjansen til å bli den nye krimdronningen eller krimkongen. Du må bare skrive en drivende god kriminalroman. Krimromankonkurransen er åpen for alle, og forfatteren skal være anonym til etter juryens behandling. Derfor kan du bli med uansett om du er et helt ubeskrevet blad eller en etablert forfatter.»

 

Du må BARE skrive en drivende god kriminalroman. Ikke verre enn det.

Premiesummen, 500.000,- inkluderer forskudd for salget i alle distribusjonskanaler og en hovedbokplass i Krimklubben. Gitt det begredelige faktum at debutanter i snitt selger 521 bøker og med en snittpris på 350 kroner for ei ny bok, vil det si et belønnelsesgap på rundt 475 000 kroner. Altså like mye betalt som 20 debutanter får …

 

Juryen som skal vurdere manusene består av:

Chris Tvedt (forfatter hos Cappelen Damm), Alexandra Beverfjord (forfatter hos Gyldendal Norsk Forlag og nyhetsredaktør i Dagbladet) og Mariann Fugelsø Nilssen (forlagssjef i Cappelen Damm).

 

Innleveringsfristen er syvende januar 2013.

Så da er det bare å gå i tenkeboksen og lage tidenes beste krim. PS: Lurer du på den tekniske formen på manus? Se her. Husk at manusene skal leveres uten navn, dine kontaktdetaljer skal vedlegges i en lukket konvolutt. På den måten vil det være en uhildet gjennomgang av manus. Forlaget tar forbehold om å ikke utbetale premien hvis det viser seg at ingen av bidragene til konkurransen utpeker seg som noen klar vinner. (Akkurat det høres lite trolig ut).

Les mer om konkurransen her

 

Og … lykke til. For å bli vinneren her holder det neppe å skrive en teknisk god krim med et godt språk. Du bør nok regne med at du bør representere noe helt nytt, noe storslagent, intrikat og grandiost som verden ennå ikke har sett.

0 0 votes
Article Rating
del på
Abonner
Gi beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
eldste
nyeste mest stemt på
Inline Feedbacks
View all comments
Edelmann

«Det holder neppe å skrive en teknisk god krim med et godt språk. Du bør representere noe helt nytt, noe storslagent, intrikat og grandiost som verden ennå ikke har sett.»

Hallo! Hvordan er det mulig å skrive noe nytt og storslagent på 10 måneder?

Ken Hansen

«Så da er det bare å gå i tenkeboksen og lage tidenes beste krim.»

Ok.

Jeg drømmer jo først og fremst om å skrive noe som er bra nok til at mange nok kjøper nok til at jeg kan skrive på heltid. Det er der listen ligger, først og fremst, men det er greit å hoppe enda høyere, for å si det sånn.

[…] er sjelden det er så mange skrivekonkurranser som nå. Fra før av har vi Gyldendals «Kortlest», Cappelens krimkonkuranse, og nå en romankonkurranse fra forlaget […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Comodo SSL