Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Påsketips

God påske, alle sammen! Jeg håper dere alle får en nydelig og fantastisk påske hvor alle som en får ladet opp batteriene. Påsken er tiden for grøss og krim. Jeg vil gjerne dele noen av mine påskefavoritter til dere:

1.  Chimera. Gert Nygårdshaugs siste bok, en øko-thriller i beste Gert-stil, med fantastiske rollefigurer, en enda mer fantastisk historie, og en skremmende kobling mot virkeligheten. Har du ennå ikke lest Chimera? Da er påsken tiden for det!

2. Ildvitnet. ”Lars Kepler”s ildvitnet er en forrykende thriller av en krimhistorie. Du klarer rett og slett ikke å legge den fra deg. Dette er antagelig den mest nervepirrende boka som er utgitt i Norge i 2012.

3. Har du ennå ikke lest ”Tysteren” av Jan-Erik Fjell? Da må du gjøre det nå. Plottet hans er virkelig gjennomført. Til høsten kommer hans krim nummer to; husk, dette er mannen som er nummer to etter Nesbø, og dette er den første krimmen hans!

4. På Fillipinene bor en norsk forfatterflyktning, Roar Sørensen. For en stund tilbake utkom boken ‘Magellans kors‘, hvor vi møter den norsk eks-kripos-etterforskeren ”Stingo”. Bli med på en fascinerende og uhyggelig reise i Fillipinenes nære historie og få nødvendige korrigeringer av menneskesynet ditt. Sørensen er en mester i å lage stemning med få ord. Nyt ham

5. Ok. Du slipper ikke unna. Jo Nesbøs siste bok, ”Gjenferd”, er et heftig klimaks for alle oss som  har fulgt Nesbøs antihelt Harry Hole gjennom årene. Nesbø er som alltid kongen på haugen. Ingen over, ingen ved siden, når det gjelder krim. Nesbø er spenningens mester.

6. Beklager, men denne går til de som ikke har fått med seg Nesbøs ’Panserhjerte’. Også dette er en utrolig spennende bok, selv om den går på akkord med virkeligheten, spesielt når det gjelder skarpskyting ved giftige vulkankratre. Likevel – dette er Spenning, med stor S.

7. Det begynner med ’Honningkrukken’ og avsluttes (??) med ’Rødsonen’. Gert Nygårdshaugs krimserie om Fredrick Drum og Skarphedin Olsen er en tidløs klassikerserie. Ti bøker, som alle er så eksepsjonelt godt skrevet at du kan begynne på hvilken som helst bok i serien og likevel fortsette som du vil også etter siste og etter første (!!!!) bok. Ingen andre er i stand til å koke sammen noe så intelligent. Fantastisk, du må ikke gå glipp av det.

8. ‘De  dødes tjern‘, av Andre Bjerke under psevdonymet Bernhard Borge. Ja, du har sikkert sett filmen, men du MÅ lese boka for å få det maksimale utbyttet. Da først skjønner du hvorfor dette er en klassiker.

9. ‘Døde menn går på ski‘, av Knut Nærum. Ingen har vel noen gang i litteraturhistorien klart å drepe den klassiske christie-krimmen på en så overbevisende måte som Nærum. Dette er et latterlig provoserende knallgodt mord på den klassiske krimgåten. Rett og slett ubetalelig!

10. Tom Egeland kommer i mai med ‘Nostradamus testamente‘. Endelig får vi et nytt kapittel med arkeolog Bjørn Beltø. Egeland er den ubestridte mester av research: uansett hvor usannsynlig historiene hans fremtrer så vil han kunne argumentere deg i hjel. Finnes det noen norske forfattere som klarer å tillegge så mye riktig historisk ballast i sine bøker? Neppe. Hvis du var av dem som storkoste deg med ‘Lucifers Evangelium‘ (og så deg nødt til å kontrollsjekke med det gamle testamente) så har du garantert en skikkelig godbit å se frem til. De første 30 sidene pirrer stemningen som et tilfeldig funn av ei tønne med 150 år gammel plombert maltwhisky. Har du ikke lest Lucifers testamente? Gjør det nå, og føl hvordan huden flerres av og spikres på et tørkebrett.

 

God påske, alle sammen!

0 0 votes
Article Rating
del på
Abonner
Gi beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Comodo SSL