Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Stor serie-konkurranse

skrivekonkurranseSkriv starten på en ny norsk serie og vinn 100 000 kroner!

NorskeSerier feirer 20-års jubileum , og i den forbindelse utlyser de en konkurranse hvor du kan vinne 100 000 kroner – bare for starten på en serie. Det du trenger er altså en god idé til en ny serie, fantasi, skrivekyndighet og evnen til å se serien fremover i tid.

Følgende må du gjøre:

Skriv fem prøvekapitler, cirka 20 sider eller 20 000 ord. I tillegg skal du levere en kort beskrivelse av den videre handlingen i seks bøker. Manuset sender du til manuskonkurranse@cappelendamm.no innen 30. april 2014. Juryen vil ha plukket ut vinneren innen sommerferien starter.

 

Dette er åttende gang NorskeSerier utlyser manuskonkurranse. Den første konkurransen ble avholdt i 1999 og Eva Stensrud og Dag Ove Johansen gikk da av med seier. Stensruds serie «Storgårdsfolk» er forøvrig blitt tidenes lengstlevende serie.

En serieroman er ofte en jordnær fortelling fra vanlige menneskers liv i Norge. Margit Sandemos «Sagaen om isfolket» er her et hederlig unntak. Men det som er temmelig sikkert er at du er nødt til å ha en sterk kvinne i sentrum av fortellingen, og (naturligvis) at du klarer å skape karakterer som leserne identifiserer seg med og elsker.

Uten å hevde bastant eller ha empirisk grunnlag for å uttale meg, vil jeg nok tro at en god og populær romanserie slett ikke er det enkleste å skrive. Serieromanene er helt klart en egen genre, og en meget populær sådan, gitt alle seriebøkene som til enhver tid er å finne på alle utsalgssteder. Lykkes du her, vil du få svært mange lesere.

Lykke til!

ps: Her finner du alt om konkurransen!

0 0 votes
Article Rating
del på
Abonner
Gi beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
eldste
nyeste mest stemt på
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Seriers jubileumskonkurranse har svarfrist 30.april. Her er det om å gjøre å skape et mulig nytt serieprodukt, og […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Comodo SSL