Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Dialoger -en

Når du skriver dialoger må du bestrebe deg på å lage mest mulig naturlige dialoger. Altså, ikke svulstig oppkonstruert språk, eller ekstremt kompliserte, forklarende og utleverende lange setninger. Etter å ha skrevet dialogene bør du lese dem høyt for deg selv. Høres det riktig ut? Kunne du ha sagt dette, uten å gispe etter pusten eller rødme i forlegenhet?

 

En tekst blir ikke bedre av svulstige dialoger. Tvert om.

Her er ett eksempel:

 

Dette er en dialog:

– Jeg er motstander av den nye tids introverte og heller suspekte mangel på åndelig ekvilibirum, noe som kommer særlig til syne blant de jeg vanligvis konverserer med. Hva synes du?

– Jeg tilslutter meg dine observasjoner og foreløpige konklusjoner, det er mye som taler til din fordel.

Dette er også en dialog, og det er det samme som ytres:

– Alle rundt meg virker urolige. Rart.

– Ja, det er noe. Du har nok rett.

 

Hvilken dialog synes du smakte best? Husk: Det blir ikke bedre litteratur av å skrive tant og fjas.

 

 

lest 6 983 ganger

del på

1
Gi en tilbakemelding

avatar
1 Kommentartråder
0 Svar på tråder
0 Følgere
 
Kommentar med flest reaksjoner
Heteste kommentartråd
1 Kommentarforfatter
Ronny Næss Nylige kommentarforfattere

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Abonner  
nyeste eldste mest stemt på
Gi beskjed om
Ronny Næss
Gjest
Ronny Næss

Ikke i tvil om hva som var mest naturlig for meg, i denne settingen. Men hva med å skrive litt mer rundt dette med dialog? Det var så tynt at det holdt nesten ikke til et eget punkt i menyen, synes jeg 😉 Jeg har lest mye non-fiction, om det å skrive romaner i det siste, og noen ting jeg lærte da jeg leste om dialoger var dette med bruk av bindestreker. Dvs i forhold til avbrytelser og “kunstpause”. For meg var det helt nytt, har liksom ikke skjønt det når jeg har lest selv noen gang. Har liksom laget… Les mer »

Comodo SSL