Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Solstormen kommer…

Solstorm

Massivt energiutbrudd i en solflekk kan påvirke oss. Foto: NASA

Ok, det er ingen vits i å rippe opp i filmen 2012, men det er jo et faktum at jorden hele tiden blir utsatt for massive energiutbrudd fra sola. Solas fusjonsprosesser holder liv i oss og vil til slutt utslette jorda.

Nordlyset (Aurora polaris) er resultatet av kraftige solvinder – elektriske ladede partikler (elektroner og protoner) som slynges mot jorden og kræsjer mot gassene i atmosfæren vår.

I filmen 2012 lekte de med ideen om at vi ble utsatt for de kraftigste solstormene noensinne, og at strålingen fra sola endret den fysiske sammensetningen i jordskorpa slik at hele verden gikk under og (den rike delen av) menneskeheten måtte overleve på arker… Det er en ny vri på en gammel story.

Men uansett er det mye inspirasjon å hente her. Solstormene kan ødelegge satellitter og elektroniske duppeditter, og gudene skal vite at det kan få all verden slags konsekvenser for oss – vi er jo blitt fullstendig hjelpesløse uten teknologien vår. Her ligger det utømmelige og store muligheter for mange gode og realistiske fortellinger!

Her kan du lese om en nylig solstorm på vei til jorda i VG.

 

Her er den opprinnelige nyheten fra NASAs hjemmesider.

0 0 votes
Article Rating
del på
Abonner
Gi beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Comodo SSL