Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mot – til å tørre

En artikkel om mot. Faksimile fra VG.

Å skrive –med ambisjoner om å bli lest, og med drømmen om en gang å bli antatt, er en prøvelse i utholdenhet og mot.

Det er nemlig ikke bare-bare å få resultatet av det som kan være flere års hardt arbeid brutalt sablet ned, eller enda verre: at det blir totalt forbigått uten en eneste kommentar. Slike opplevelser kan lede til de mest tragiske utfall, om man da ikke klarer å krabbe seg opp i knestående igjen og trekke ut dolken som har perforert sjelen din.

Hva er egentlig mot?  Store norske leksikon gav null treff. Wikipedia definerer det som en egenskap, slik: «Mot er en persons eller gruppes evne til å være modig, uredd og våge å utfordre seg selv til noe som vanligvis utløser angst, frykt, smerte, risiko, usikkerhet eller intimidering. Begrepet knyttes til selvtillit og en evne til å vise djervhet».

 

Forleden kom jeg over en sak og en video på VG om to helstøpte norske tvillingjenter som kastet skolen på båten og dro til fjells. Den herlige saken om Kristine og Johanne Thybo Hansen kan du lese om og se videoen fra her på VG:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10068089

Jentene har aldri brydd seg om skolegang og karriere, og de avskyr alle urbane gleder. De har valgt villmarka som sin store pasjon. Med mottoet «Vi trenger ikke matte, vi trenger fjellvett» valgte de å bryte med alle konvensjoner og dro til fjells for å jakte og fiske allerede på ungdomsskolen. Den ene av tvillingene, Kristine, skal snart få oppfylt drømmen om å dra til Canada for å jakte bjørn. I artikkelen spør journalisten om bjørnejakt ikke er farlig. Hvorpå hun da svarer:

[quote author=»- Kristine Thybo Hansen til VG»]Blir man angrepet er det jo tross alt ikke en dårlig måte å dø på, der ute i den ville naturen.[/quote]

Det utsagnet kommer fra en flott 21 år ung kvinne. Og det står det respekt av.

 

Det skal mot til for å tørre å bryte med det etablerte og følge dine egne ambisjoner. Det er noe av det motet disse jentene har som du trenger for å ha såpass tro på deg selv at du vet at du klarer å reise deg etter litterære knockouter som du uansett kommer til å møte.

0 0 votes
Article Rating
del på
Abonner
Gi beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
eldste
nyeste mest stemt på
Inline Feedbacks
View all comments

[…] du baller til å ta det inn over deg? Har du mot nok til å prøve å motbevise dette? Til å bite tennene sammen, svelge nederlaget, og gjøre alt du […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Comodo SSL