Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Førsteutkastet er ferdig!

Førsteutkastets opptelling

Dermed har jeg omsider satt punktum for nok ett førsteutkast. På litt over fem uker har jeg skrevet cirka 94 500 ord. Aldri før har jeg hatt en så produktiv og så lekende ånd over meg. Det viste seg at det å skrive en fantasyfortelling, somhovedsakelig er myntet på ung ungdom, avstedkom følgende problemstilling:  Hvor langt kan man egentlig skrive?

94 500 ord er et langt manus. Hvis dette hadde vært brekt om og satt til en typisk lettlest og stor font med luftige sider ville det raskt ført til ca 450 boksider. Det er kanskje i overkant mye?

Likevel, det var tungt å sette punktum, ettersom denne fortellingen i utgangspunktet ikke har noen slutt. I hodet mitt har alt naturligvis eskalert langt forbi punktumet. Jeg tror ikke det ville føre til problemer å føre denne fortellingen videre. Dessuten har jeg sådd en rekke avleggere i manuset. Universet jeg har skapt er like grenseløst som det vi til daglig er en del av.

Ja, det ble spennende, det ble spenning på flere plan, og svært mange overraskelser. Det ble også rom til en god del underliggende budskap. Noen ligger i vannskorpa, andre må du dukke for å se.

Om jeg hadde hatt annet enn kvelder og netter til å skrive ville jeg kunne skapt enda mer, og kanskje, jeg er ikke sikker, men kanskje jeg da også kunne ha brukt mer tid på å foredle setningene som nå er blitt til et førsteutkast. Kanskje.

Nå skal førsteutkastet få hvile litt, før jeg leser gjennom alt med grov rødpenn om noen dager. Deretter foretar jeg endringene jeg kommer frem til, før det hele skal få hvile til jul eller over jul. Så får vi se om manuset begynner å glitre etter hvert. Kanskje det er denne genren som passer meg best. Førsteutkastets fødsel har i alle fall utelukkende vært en reise i pur glede for meg.

Dette manuset skal i alle fall ikke sendes til noen før jeg har drøvtygget hver setning til cellulosesmaken sitter i tennene. Denne gangen skal jeg ta den store hvileperioden på største alvor, og kanskje bruke denne tiden til å fortsette storyen.

Men først er det sluttføring av den aller første revisjonen. Så skal jeg bruke tid på å kose meg glugg i hjel med Heine T. Bakkeids to første bøker i Dr. Schnabels krønike. Det lakker jo mot jul!

0 0 votes
Article Rating
del på
Abonner
Gi beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Comodo SSL