Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Isilds Vrede innkjøpt av Kulturrådet!

Å, hvilken ubeskrivelig glede! I dag, mandag 19. desember fikk jeg en melding fra forlaget mitt, Liv Forlag, en melding som gjorde meg ganske mange kilo lettere. Debutboken min, Isilds Vrede, er innkjøpt av Kulturrådet! 

Det er en fantastisk seier for en debutant, og det betyr også at boken min, øko-fantasyen Isilds Vrede, ble funnet å inneha de litterære kvaliteter som må til for å bli kjøpt inn av Kulturrådet. Frykten min ble gjort til skamme; jeg ble ikke nullet, men innkjøpt!

 

Alle i den skrivende bransjen vet at det på ingen måte er noen garanti å bli innkjøpt av Kulturrådet. Vurderingsutvalgene opererer etter strenge prinsipper for litterær kvalitet. Hvert år er det flere meritterte forfattere som blir nullet, det vil si: ikke innkjøpt.

For en debutant som meg er en slik anerkjennelse så utrolig verdifull, spesielt siden jeg har debutert med en barn/ungdomsbok som i tillegg er i en egen fantasy-genre. Det er ytterst få autorative medier som anmelder slik litteratur i Norge, og jeg har foreløpig ikke vært en av de som har blitt anmeldt. Kanskje fordi jeg har vært et ubeskrevet blad, kanskje fordi boken min ikke er utgitt ved ett av de store forlagene (og på den måten vesentlig mindre synlig i bokhandlerne, for å si det mildt), og kanskje det er derfor den aldri har vært med i noen kåringer av verken den ene eller andre prisen.

Kanskje denne anerkjennelsen bidrar til å løfte bokens synlighet og gi den den sjansen den fortjener i markedet. Jeg skriver kanskje, for jeg har jo lært litt av hvert om denne bransjen i de årene jeg har snusket i den. Men, uansett: Denne anerkjennelsen vil i alle fall føre til at jeg på ingen måte akter å legge ned pennen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om jeg har flere prosjekter på gang? Å ja, vær du sikker!

Om jeg har tenkt på en oppfølger til Isilds Vrede? Å ja!

 

lest 3 901 ganger

0 0 votes
Article Rating
del på
Abonner
Gi beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 Comments
eldste
nyeste mest stemt på
Inline Feedbacks
View all comments
Rolf Mollvik

Gratulerer!

Skrivehula

Tusen takk 😀

[…] lyktes til slutt, jeg ble faktisk utgitt, og boken min, Isilds Vrede,  ble innkjøpt av Kulturrådet. En bedre kvalitetsanerkjennelse kan man ikke få. Samtidig vet jeg at veien videre på ingen måte […]

[…] utsagnet som de vil. Boken ble uansett funnet å inneha gode nok litterære kvaliteter til å bli innkjøpt av Kulturrådet. Flere ganger i uken får jeg gode ord fra lesere, og det er det […]

[…] Vrede» bestod testen. Jeg solgte langt mer enn den gjennomsnittlige debutant, og boken ble innkjøpt av Kulturrådet. Det gikk bra. Faktisk over all forventing. Da bør det gå litt bra denne gangen også. Tross alt […]

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Comodo SSL