Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tampen brenner

Tiden er inne for lakmustesten på de store forventninger. Setningens siste del er for øvrig tittelen på Dickens Great Expectations. Uten sammenligning for øvrig, men om ikke så lenge slippes min tredje bok, Hels Nidinger. Det er forøvrig laget en aldri så liten teaservideo på Youtube.

 

Slik ser baksideteksten ut på Hels Nidinger:

Halvingene Trym og Frida, som begge har slektsblod fra haugfolket i årene, skal sammen med venner dra til en sesongstengt feriekoloni. Der skal de feire Fridas fødselsdag. Men noe uventet skjer, og de to blir ufrivillig dratt inn i uhyggelige hendelser.

Den nysgjerrige hulderen Elise har nemlig gjort en stor feil. På uforklarlig vis har nidinger fra dypet av Helheimen klart å rømme fra gudinnen Hels fangenskap. Nå tørster de etter liv og hevn. De har funnet en snedig måte å få fast form igjen. Nå vil de ta plassen til alle i Lyngset.

Trym og Frida er igjen i sentrum for skremmende mysterier. De har ikke annet valg enn å søke hjelp fra nornene i Åsgard. Denne gangen må de begi seg ut på det umulige: Å kjempe seg igjennom Nivlheims evige frost og tåke, i håp om å ta seg frem til underverdenens herskerinne. Men Nivlheim er bare for de døde …Baksiden, Hels Nidinger

Forfatteren fikk et aldri så lite hakeslepp da en av leserne mine videresendte meg en epost de hadde fått fra bokhandelkjeden Ark. En epost som gikk til alle de som tidligere hadde kjøpt én eller flere av mine tidligere bøker. Jeg ante ikke at det fantes systemer som opererte slik, men eposten så i alle fall slik ut:

Faksimile fra Arks epost til en kunde, som videresendte den til meg.

Oioioi, tenkte jeg, fikk røde kinn og ble samtidig litt stolt. Det å være synlig som forfatter av barn- og ungdomsbøker i dagens mildt sagt ekstremt vanskelige marked er definitivt ikke enkelt.

Det fikk jeg erfare allerede da debutboken min, Isilds Vrede, så verdens lys, og siden den gang har det bare blitt vanskeligere. Det var først ved andre bok, Belials Inferno, at jeg fikk min aller første avisanmeldelse. Hvordan det går med Hels Nidinger, som er en frittstående oppfølger i det som har blitt en fantasytrilogi om halvingene Trym og Frida, det er det bare nornen Skuld som kan vite.

Som forfatter og menneske er jeg skikkelig spent på hvordan mottagelsen av denne tredje og (inntil videre) siste boken om halvingene Trym og Frida blir mottatt. Dette er jo trilogiens ende.

Mange lesere vil nok bli glad for et gjensyn med skikkelser fra Isilds Vrede, blant annet hulderen Elise og dvergen Mjødulf Bergknas. I denne boken får du også et lite hint om hva ektoplasma kan være!

Jeg både gleder og gruer meg til alle opp- og nedturer som følger med denne utgivelsen av trilogiens ende. Jeg håper naturligvis for alt i verden at de som har lest de forrige bøkene også vil følge med på hva som til slutt skjer med halvingene Trym og Frida. Jeg håper jeg klarer å vekke hele registeret av følelser hos leserne, og at de klarer å se for seg det jeg har gitt dem hint om at jeg har skapt i denne boken.

Kanskje er det noen som vil blogge om denne også, og kanskje, kanskje er det noen aviser eller andre som vil anmelde den. I mine villeste fantasier har jeg drømt om at samtlige bøker ble anmeldt samlet, siden dette jo faktisk er en trilogi, men det er nok svært lite sannsynlig. I feberfantasier har jeg sett for meg at en filmskaper hadde blitt kjent med trilogien, eller at en norsklesende utenlandsk agent hadde snust opp hva dette faktisk er, men det er naturligvis malariahildringer fra et delirium.

De to første bøkene er uansett å finne i samtlige biblioteker, og bøkene har en fin omsetning. Man kan også finne dem hos samtlige bokhandlere, selv om det kun er en mikroskopisk andel av dem som har bøkene stående fysisk hos seg. Men nettbutikkene deres er alltid åpne, og de leverer raskt. Det gjør også forlaget. Ja, og om du heller vil ha bøkene som e-bøker så kan du få dem i det formatet også.

Nå nærmer vi oss august, og mot slutten av denne måneden ser Hels Nidinger dagens lys. Forfatteren grugleder seg, og jeg håper at det blir anledninger hvor jeg kan treffe leserne og signere bøker. Ikke noe er mer morsomt enn å treffe lesere. Det er dere jeg skriver for, ikke meg selv. Samtidig er jeg smånervøs med tanke på forventningene, og føler meg litt som en gladiator i det gitteret går opp og jeg trer inn på arenaen.

Hels Nidinger venter på dere.

lest 2 504 ganger

0 0 votes
Article Rating
del på
Abonner
Gi beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Comodo SSL